Menú

Accions Cultura emprenedora a primària

El projecte Cultura emprenedora a primària es basa en una metodologia pròpia i consolidada en el temps, reafirmada pels excel·lents resultats obtinguts a edicions anteriors. Una metodologia en la que és el propi professorat qui decideix com treballar el projecte a l'aula.

Sabedors de que són els mestres els que millor coneixen la realitat de cada grup, des del projecte els oferim una sèrie d'activitats que són lliures d'aplicar, amb l'oferiment d'acompanyar-los en el dia a dia i el treball a l'aula del projecte.

Formació al professorat

Els infants i el professorat esdevenen els protagonistes del projecte, sent el professorat l'eix vertebrador que dona sentit i dinamisme a les accions que es proposen. Per aquest motiu l'oferta formativa adreçada al professorat intenta oferir els coneixements bàsics i les eines necessàries per treballar l'emprenedoria a l'aula.

Si el professorat implicat no ha treballat abans el projecte Cultura emprenedor a l'aula, oferim una formació a mida per poder:

- entendre i conèixer què és l'emprenedoria
- determinar els valors que treballem al projecte
- desenvolupar un projecte propi d'emprenedoria a l'aula
- conèixer tècniques de generació d'idees 
- compartir la importància de treballar i fomentar la creativitat 
- treballar amb el suport de recursos audiovisuals adequats als objectius i als grups

Formació al professorat

Tallers a l'aula

L'organització i despesa dels tallers són assumides per l'IMET. Els tallers es planifiquen en funció de les preferències i disponibilitat de cada escola i grup, no hi ha establert un mínim o itinerari recomanat sinó que es deixa a criteri de cada mestre/a per escollir quines accions vol que es portin a terme amb el seu grup

- Introducció a l'emprenedoria 
Detectem els valors que treballarem durant el curs.

- Creativitat
Us atreviu amb el repte del núvol?

- Publicitat i comunicació
Som conscients que vivim envoltats de publicitat?

- Solidaritat
L'alegria de l'emprenedoria és també quan te n'adones que has ajudat als altres. 

Tallers a l'aula

Visites de persones emprenedores

Apropem a l'alumnat experiències reals per trencar, així, alguns dels mites i estereotips associats a perseguir els propis somnis. Persones emprenedores de la ciutat, experimentades i de reconegut prestegi, comparteixen les seves experiències vitals.

Diferents persones col·laboren amb el projecte visitant les escoles i explicant la seva trajectòria, la seva motivació, compartint les seves pors i fracassos... afavorint que l'alumnat senti molt més proper el projecte i reconegui a la pràctica els valors treballats.

Visites de persones emprenedores

Mercat de Joves Emprenedors

El Mercat de Joves Emprenedors representa un punt culminant per les escoles que participen del projecte Cultura Emprenedora. El lloc de trobada amb les altres escoles i on posen a la venda els productes que han realitzat durant el curs, experimentant, així, les habilitats treballades al projecte.

Un matí del mes de maig, a partir de les 9.30 hores i fins al migdia, la plaça de la Vila, un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, acull cada any aquesta activitat. 

Mercat de Joves Emprenedors

Acte de cloenda

L'Acte de Cloenda del Projecte Cultura Emprenedora és un reconeixement a la tasca feta al llarg de tot el curs a les escoles participants i on tots els alumnes es troben per explicar com i què han realitzat. Els infants, reunits a l'auditori Eduard Toldrà, són els grans protagonistes de la jornada.

Acte de cloenda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord