Menú

Aprenentatge servei: entitats

SI SOM UNA ENTITAT...

PODEM PARTICIPAR DEL SERVEI COMUNITARI?

Sí! De fet, és convenient que les entitats socials s'obrin a l'Aprenentatge Servei ja què és una nova generació de propostes educatives de gran significació. Un relleu que els arriba precisament per incorporar a l'educació la voluntat de servei que caracteritza el Tercer Sector Social.

I QUE GUANYEM COM ENTITAT?

Les entitats socials reben l'ajuda dels participants per tal de realitzar una mica millor les seves tasques habituals. No es tracta de fer feines sense sentit ni utilitat; han de ser aportacions que de veritat siguin una ajuda real i necessària.

A més, les entitats que s'impliquen en l'Aprenentatge Servei observen com les seves finalitats és difonen, primer entre els adolescents i joves que intervenen, posteriorment entre les persones relacionades amb els participants, i finalment a través de freqüents activitats de difusió incorporades al procés de l'Aprenentatge Servei. A més, el treball en xarxa que s'estableix entre els centres educatius i les entitats de l'entorn permet promoure l'associacionisme entre els joves.

SI SOM UNA ENTITAT...

COM A ENTITAT PARTICIPANT, M'HAURÉ DE COMPROMETRE A...

 • Rebre la informació i la formació per a desenvolupar el projecte.
 • Establir un conveni de col·laboració.
  - El Departament d'Educació signarà un conveni marc amb les entitats que col·laborin amb els centres de titularitat pública, que els facilitarà el Servei Educatiu del Garraf.
  - Els centres privats i concertats hauran de signar directament amb les entitats el document jurídic que correspongui.
 • Signar un document de compromís amb els centres educatius on constin els compromisos adquirits (tasques a realitzar, dates i horaris dels serveis ...)
 • Col·laborar en la concreció, seguiment i valoració del projecte.
 • Prendre part en la formació inicial de l'alumnat participant.
 • Col·laborar i coordinar-se amb els professionals del centre educatiu per tal d'obtenir el màxim d'efectivitat en les activitats.
 • Disposar d'una assegurança de responsabilitat civil.
 • Difondre les pràctiques de referència que es realitzin.
 • Les persones de l'entitat que estiguin en contacte habitual amb l'alumnat participant haurà de disposar del certificat conforme no tenen antecedents de naturalesa sexual.
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord