Menú

Formació contínua de professionals en fleca i pastisseria

PROGRAMA D'ESTADA INTERNACIONAL  L'ESPIGA D'OR - IMET

El 22 de maig de 2017 l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa L'Espiga d'Or signaven un conveni de col·laboració per a la realització de formació contínua per a professionals de la fleca i la pastisseria.

L'Espiga d'Or és una empresa vilanovina dedicada a la producció i venda de productes de fleca i pastisseria, així com a la formació de professionals de la fleca a través de les instal·lacions dels obradors de l'Espiga d'Or, amb recursos i organització pròpia i amb àrea d'influència internacional.

IMET és una institució pública al servei de la societat que, entre d'altres, té per objectiu impulsar l'educació i la formació permanent de tota la ciutadania, desenvolupant programes de formació contínua adreçats a persones en actiu que desitgen complementar o millorar les seves competències professionals.

Compartint, doncs, ambdues institucions, objectius en les àrees de formació i inserció professional, col·laboren a proposta de L'Espiga d'Or en l'establiment d'estades per a professionals de la fleca de caràcter voluntari i no laboral a l'obrador tradicional de l'Espiga d'Or, perseguint l'aprenentatge i el perfeccionament professional i el fet de compartir experiències en tots els àmbits del treball diari.

L'objectiu d'aquest programa radica en aconseguir una millora dels coneixements, les habilitats i el bagatge experiencial de l'alumne mitjançant una formació, eminentment pràctica, emmarcada en el dia a dia dels obradors de l'Espiga d'Or. De la mà de l'equip de professionals de l'Espiga d'Or, les persones participants aprendran els mètodes i sistemes de treball de la fleca i perfeccionaran les diferents tècniques tant de panificació com de rebosteria, fent un recorregut de manera organitzada i didàctica per les diferents partides i tasques de l'obrador.


PUNTS A DESTACAR

Aquesta formació està basada en un aprenentatge eminentment pràctic i de perfeccionament tècnic, on tampoc s'obvia la formació teòrica i d'observació. És per aquest motiu que les 40 hores d'estada setmanals es distribuiran, aproximadament, en un 80% de pràctica i un 20% d'observació i teoria. Per tal de portar a terme aquesta part teòrica es posaran a disposició dels alumnes tots els recursos bibliogràfics de la fleca, a més dels possibles intercanvis teòrics amb els professionals de l'Espiga d'Or i en Jordi Morera.

Tot i que el nivell d'exigència serà similar que el que s'exigeix a l'equip professional, les tasques dutes a terme per l'alumne mai substituiran la dels professionals, només les complementaran. Des d'un inici el programa està estructurat per poder passar per les diferents tasques i partides de l'obrador, començant per les més bàsiques i finalitzant per les més complexes al final de l'estada.

Cada nova tasca o canvi de partida comporta un període d'aprenentatge i observació per part del professional de l'equip de l'Espiga d'Or, així com una tutela continuada de les feines.


PERÍODE

L'estada té una durada prevista de 3 mesos. La persona interessada pot acollir-se a una de les següents promocions:

- De febrer a abril

- De maig a juliol

- D'agost a octubre

- De novembre a gener

Les pràctiques es podran realitzar a l'obrador de la fleca o a l'obrador de brioixeria i rebosteria. 

Fleca

Torn 1 - 02:00h a 10:00h: Formats, acabats, i punts òptims de fermentació per la posterior cocció de barres, pa especial i pans de temporada.

Torn 2 - 10:00h a 18:00h: Pastat, format i molturació de gra en el molí de pedra de les següents masses: De blat comú, d'espelta, de Camut, de sègol, de blat sarraí, masses especials, masses de temporada, entre d'altres.

Brioixeria i rebosteria

Torn 1 - 03:00h a 11:00h: Acabat, cocció i decoració de brioixeria.

Torn 2 - 07:00h a 15:00h: Pastat, laminat, i format de les següents masses: Masses batudes, fullades, massa enriquides, brioix vegà, i productes de temporada entre d'altres.


A QUI VA DIRIGIT

El programa està dirigit exclusivament a professionals amb formació i/o experiència acreditades en el sector de la fleca i/o brioixeria, de tot el món. No es tracta d'una formació dirigida a principiants o persones que vulguin iniciar-se en el món de la fleca.


COST

L'alumnat d'aquest programa no haurà de pagar cap cost per la formació rebuda. De la mateixa manera que no hi ha un cost per la formació, l'alumne tampoc rebrà cap mena de remuneració perquè és un programa de pràctiques professionals. Més enllà de la remuneració per la formació, també és important destacar que L'Espiga d'Or es farà càrrec de les despeses de les assegurances, així com de l'alimentació durant les hores d'estada i també de l'uniforme de treball. Les despeses que ha de tenir en compte l'alumnat són els trasllats, l'allotjament i la manutenció en algun hotel o apartament de la ciutat.

Preinscripció

Per optar a una plaça cal omplir el formulari que trobareu al final d'aquesta pàgina web. En aquest formulari heu d'enviar un curriculum vitae detallant l'experiència i/o formació en el sector de la fleca, així com una carta motivacional explicant què és el que es busca en el món de la fleca i quines són les motivacions per fer l'estada a L'Espiga d'Or. Entre totes les sol·licituds i se seleccionaran aquelles candidatures que poden encaixar millor. Tot i això, les sol·licituds s'han de fer amb antelació suficient perquè des de l'Espiga d'Or es pugui comprovar la disponibilitat per als mesos sol·licitats. Només es trindran en compte les sol·licituds presentades com a mínim 2 mesos abans de l'inici de l'estada.

Clica a l'enllaç del banner de sota, per accedir al formulari de preinscripció

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord