Menú

No et creguis tot el que penses: trenca prejudicis

El repte de buscar feina

Audiovisual realitzat per la commemoració del 20è aniversari de la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals de la província de Barcelona. En representen diferents  situacions amb cert humor però malaurdament molt habituals. Aquestes situacions són les que es troben les persones amb diagnòstic de salut mental a la hora de superar una entrevista de feina. 

L'objectiu de les Oficines Tècniques Laborals és el de facilitar l'accés al mercat laboral de les persones amb un diagnòstic en salut mental. Però això no és possible si no hi ha un canvi de mirada. I aquest canvi és responsabilitat de tots/es. L'estigma envers les possibilitats d'accés i permanència al mercat laboral és una barrera que impedeix a les persones superar els primers filtres: l'entrevista de feina. Suma't al canvi de mirada i no et creguis tot el que penses. 

Trenquem l'estigma!

La Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals (OTL) treballa des del 2002 per reduir els obstacles que dificulten la inserció i permanència al mercat de treball de persones amb diagnòstic de trastorn de salut mental a la província de Barcelona. La xarxa, formada per 18 OTL que cobreixen gairebé el 90% de la població potencialment activa, es fonamenta en l'empoderament de la persona usuària, l'impuls de la inserció al mercat ordinari i el treball en xarxa.

Recursos per a la salut mental i el benestar emocional

Diferents testimonis expliquen la seva experència en relació a la salut mental i el benestar emocional.

L'objectiu d'aquesta campanya és proporcionar informació dels diferents recursos i serveis comunitaris de Vilanova i la Geltrú que poden acompanyar i donar eines per gestionar les emocions

“Llavors vaig trobar feina. I fins ara. Deu anys treballant en la mateixa empresa i, a més a més, sense agafar ni un sol dia de baixa. Com? Pues com he dit abans, tenint la sort de trobar una feina o, millor dit, una empresa adequada per les meves característiques”

http://www.activament.org/2016/11/29/la-meva-insercio-laboral/#sthash.qvAiynzL.KmtCIxyf.dpbs

L'Alfonso no és l'únic que ha pogut viure una experiència positiva posterior al seu problema de Salut Mental.

No tothom vol comentar que té un problema de Salut Mental, degut al desconeixement que hi ha en vers això i a la possible conseqüència del prejudici que pot comportar.

PRESENTACIÓ ENTENENT LA SALUT MENTAL (VISUALITZA AQUÍ)

Bones pràctiques: QUIN PAPER TÉ L'EMPRESA EN LA SALUT DELS TREBALLADORS?

Si les condicions laborals no són saludables és més fàcil que els treballadors i treballadores desenvolupin problemes de salut i per tant, també problemes de salut mental.

Vols saber com millorar la gestió de salut a la teva empresa?

Guia de l'empresa saludable (CLICA AQUÍ)

Treballar sense màscares: emplear sense barreres!

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord