Menú

Iniciativa d'inserció sociolaboral per a persones residents al Nucli Antic, que estiguin a l'atur o que vulguin millorar la seva situació laboral

Comparteix:
14/12/2021 10:27

De les persones beneficiàries del projecte, aquelles que mostrin interès per l'àmbit de l'atenció sociosanitària i auxiliar de la llar rebran formació, i la possibilitat de ser contractades per AISSA

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), posa en marxa un nou dispositiu d'inserció sociolaboral adreçat a persones residents del Nucli Antic que estiguin a l'atur o que busquin millorar la seva situació laboral, als quals oferirà atenció personalitzada individual o grupal elaborant itineraris de suport adaptats a les necessitats, interessos i prioritats sociolaborals de les persones i empreses participants.

Les persones usuàries del programa que mostrin interès per formar-se en els perfils d'Atenció sociosanitària a persones a domicili o a institucions, o bé, d'Auxiliars de la llar, rebran formació d'aquests perfils durant l'any 2022 i, a aquelles persones que finalitzin favorablement aquestes formacions i estiguin en situació d'atur, se'ls hi oferirà participar d'una acció d'experienciació laboral, consistent en la realització de pràctiques professionals i/o de contractació laboral a l'Organisme autònom municipal d'Assistència Integral Social i Sanitària (AISSA).

Des de l'any 2007 Vilanova i la Geltrú està inclosa en la Llei de Barris que promou la Generalitat de Catalunya a través del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA). La Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial té com a objectiu la rehabilitació integral de barris per augmentar la cohesió social i millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) mitjançant el Projecte Treball als barris dóna suport de manera prioritària als barris i a les àrees urbanes que formen part de la Llei de Barris i que, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l'Administració per millorar-les des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, amb l'objectiu de contribuir a l'equilibri social i territorial català.

Treball als barris ofereix a les administracions un conjunt d'accions en l'àmbit de l'ocupació i del desenvolupament local per tal de desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que resideixen en aquests barris i àrees urbanes.

En els pròxims dies, es distribuirà un tríptic a totes les llars el Nucli Antic amb la informació detallada i els passos a seguir en cas d'estar interessats. A més, aquest divendres dia 17 de desembre de 10 a 13.30 hores, tècniques del projecte seran a la plaça de la Diputació, per tal de fer atenció presencial i donar a conèixer la iniciativa.

Per ser beneficiari del programa és indispensable ser resident al barri del Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú, i estar inscrit/a al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandant d'ocupació (DONO) o com a millora d'ocupació.

Per sol·licitar més informació cal trucar de dilluns a divendres, de 8.30 a 12.30 h i de 15 a 17 h, al telèfon 93 814 04 40 o bé enviar un missatge al correu electrònic treballalsbarris@imet.cat

Nucli Antic

Nucli Antic

Plataforma - Residència Els Josepets

Plataforma - Residència Els Josepets

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració