Menú

Orienta

Orienta

Què és?

El Programa Orienta és un servei personalitzat d'orientació professional i d'acompanyament a la inserció que té per objectiu contribuir a la millora de l'ocupabilitat de les persones usuàries. Així, amb les accions dutes a terme durant el desenvolupament del Programa, es pretén facilitar la inserció de les persones demandants d'ocupació mitjançant accions d'orientació per a l'ocupació, de coneixement de l'entorn productiu i de prospecció del mercat de treball.

 

A qui va dirigit?

Aquest Programa va dirigit a persones demandants d'ocupació en situació d'atur i a persones treballadores en situació de precarietat laboral. Per a poder ser persona participant del Programa, cal estar inscrita al Servei d'Ocupació de Catalunya amb la demanda activa. Per tal de realitzar la inscripció podeu trucar al 900800046. 

 

Accions

El Programa Orienta compta amb tres línies de treball: l'orientació laboral, la formació per la recerca de feina i la prospecció d'empreses.

D'acord amb aquestes línies d'actuació, les accions que es duran a terme amb les persones usuàries són:

Tutories d'acompanyament i seguiment individualitzat entorn a:

  1. Identificació de l'objectiu professional a través de l'autoconeixement (empoderament, confiança en un/a mateix/a, situar-se en les pròpies possibilitats, adquisició d'autonomia, etc.) i el treball amb les competències laborals (desenvolupament del propi capital competencial, apropament al mercat de treball, coneixement del teixit productiu, etc.).
  2. Creació d'un pla de treball enfocat a assolir els objectius acordats.
  3. Acompanyament en la recerca de feina (creació del CV, preparació del procés selectiu, formació en les eines de recerca de feina, etc.).

 

Es realitzaran accions formatives en format grupal ajustades a les necessitats individuals de les persones usuàries del Programa. En aquestes accions es treballaran aquells aspectes que condicionen l'ocupabilitat de les persones. 

Comptem amb el servei d'intermediació laboral dins el propi Programa, on es facilitaran ofertes laborals relacionades amb els perfils professionals de les participants per facilitar la inserció laboral.

Per a més informació podeu trucar a l'IMET en horari de dilluns a divendres de 8:30 a 12:30 i de 15:00 a 17:00 al telèfon 938140440 o enviar un correu electrònic a orienta@imet.cat.

Orienta

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei d'Ocupació Estatal (SEPE). Les accions són sense cost per a les persones participants. Per a més informació: http://serveiocupació.gencat.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord