Menú

Projecte Far

Projecte Far

El Projecte Far va adreçat a nois i noies de 3r i 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) que plantegen dificultats en l'aprenentatge, mostren actituds de desmotivació, d'inconstància en el seguiment del ritme establert i perill d'absentisme acadèmic i que precisen d'actuacions individualitzades i adaptacions curriculars per a la seva integració escolar, social i laboral.

Davant d'això, és planteja a la nostra ciutat, un projecte que es pugui adaptar a aquestes situacions i que es pugui donar una sortida que resulti formativa i de creixement personal per als joves.

Aquest projecte, combina la formació a l'Institut amb activitats pràctiques, mitjançant el desenvolupament de diferents oficis dins l'empresa ordinària. Es contempla que les hores d'estada a les pràctiques seran de 12 hores setmanals, inicialment amb caràcter trimestral, amb la voluntat de continuar al llarg del curs escolar.

Com a mitjà imprescindible per assolir els objectius del projecte i portar a terme les activitats pràctiques, necessitem, doncs, la col·laboració del teixit empresarial. D'una banda, perquè es compleixi la finalitat de l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits, que són un element motivador, i, de l'altra, perquè l'apropament a la relació adulta que s'estableix entre agents laborals pugui ser un element potenciador de comportaments madurs que permetin a aquests alumnes l'assoliment dels objectius generals de l'Educació Secundària Obligatòria.

Des de l'Institut Municipal d'Eduació i Treball (IMET), pensem que aquesta tasca té la noble finalitat, que tots hem de contribuir en l'educació dels nostres joves, i que és una manera de construir, conjuntament, una societat més participativa, implicada i formada.

Projecte Far

Imatge de Freepik

Entitats col·laboradores

  • Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
  • Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
  • Institut Municipal d'Educació i Treball

 

Més informació

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord