Menú

Què ofereixen els Certificats de Professionalitat?

Un Certificat de Professionalitat és un document oficial que:

Reconeix i acredita les qualificacions professionals de les persones, independentment de com les hagin adquirides.

Facilita l'adquisició d'acreditacions oficials de forma gradual.

Possibilita la mobilitat laboral en tot el territori espanyol, ja que les qualificacions reconegudes tenen validesa a tot l'Estat. Així mateix, ajuda a la mobilitat laboral dins l'àmbit europeu.

Facilita la convalidació parcial amb estudis de formació professional del sistema educatiu.

Llista de certificats de professionalitat existents actualment.


Com s'estructura un Certificat de Professionalitat?

Un certificat de professionalitat és un itinerari que està format per unitats de competència. Cada unitat de competència pot estar dividida en mòduls formatius i els mòduls formatius, quan superen les 90 hores de durada, estan dividits en unitats formatives.

Temes relacionats

Qualificacions professionals

Els CP inclouen el mòdul de formació pràctica en centres de treball.

Per poder fer aquest mòdul, l'alumnat ha d'haver finalitzat tots els mòduls d'un mateix itinerari del CP amb avaluació positiva.

Cada certificat de professionalitat està regulat per un Reial Decret que marca tots els requisits per al desenvolupament i execució de la formació.

L'alumnat pot realitzar tots els mòduls formatius associats a una unitat de competència d'un certificat de professionalitat i sol·licitar, si els finalitza amb avaluació positiva, l'expedició del CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT.

En el cas que l'alumne/a únicament finalitzi alguna unitat de competència sense arribar a finalitzar tot l'itinerari, pot sol·licitar una ACREDITACIÓ PARCIAL de cada unitat de competència que hagi superat.

Els certificats de professionalitat estableixen uns requisits d'accés dels/de les participants a les accions formatives.

Aquests requisits es diferencien en CP de Nivell 1, 2 i 3.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord