Menú

Garraf Singular

PROJECTE D'ORIENTACIÓ I FORMACIÓ PER A JOVES

L'IMET i els Ajuntaments de Sant Pere de Ribes i de Sitges han sol·licitat participar conjuntament en els Projectes Singulars del Servei d'Ocupació de Catalunya. El nostre projecte, Garraf Singular, és un projecte comarcal que compta també amb el suport del Consell Comarcal del Garraf, en representació dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella.

Garraf Singular té com a objectiu aconseguir la inserció laboral o bé la reinserció acadèmica dels seus participants a partir de la millora de la seva ocupabilitat, alhora que contribuir a cobrir la demanda laboral de la comarca.


A qui s'adreça?

Garraf Singular s'adreça a joves, de 16 a 29 anys, amb nivell acadèmic inferior o equivalent al GES, tot i que resta obert a aquells que tinguin una titulació superior que s'adeqüin al Projecte.

Aquests/es joves han d'estar inscrits/es a l'Oficina de Treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a Demandants d'Ocupació no Ocupats o com a Millora d'Ocupació en la seva data d'incorporació al Projecte. Així mateix, aquestes persones han de ser beneficiàries de la Garantia Juvenil.


Accions

Garraf Singular comprendrà tres actuacions: orientació, formació professionalitzadora i prospecció laboral.


ORIENTACIÓ:

Es portaran a terme accions d'assessorament individualitzat, d'orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació. Així mateix, amb les persones menors de 25 anys que no tinguin el GESO o no hagin superat la prova d'accés a grau mitjà, es treballaran les competències bàsiques (lingüístiques, matemàtiques, socials...) per tal de preparar-les per a les esmentades proves o les del GES.

Els joves també participaran en un taller de gestió emocional, en activitats socials, culturals i cíviques i visitaran empreses relacionades amb l'ofici escollit.


FORMACIÓ PROFESIONALITZADORA:

Cada jove seguirà un itinerari individualitzat a través de diferents accions de formació professionalitzadora de 200 a 320 hores de durada.

A l'IMET es portaran a terme les especialitats per formar en els oficis següents:

  • Aux. de comerç
  • Aux. administratiu/va
  • Aux. de cambrer/a
  • Aux. en electricitat i electrònica

I a Sant Pere de Ribes:

  • Aux. Community Manager
  • Aux. de vendes a través de xarxes socials
  • Auxiliar de cuina: preparacions senzilles

Com a complement de la formació, s'inclou un període de pràctiques no laborals en empreses.


PROSPECCIÓ LABORAL:

Amb el teixit empresarial es portaran a terme un conjunt d'accions que tenen com a finalitat: trobar empreses que vulguin acollir l'alumnat en pràctiques formatives; detectar els llocs de treball vacants; identificar els perfils professionals requerits i, en darrer terme, buscar possibles contractacions del nostre alumnat.

Amb els/les joves, juntament amb els/les orientadors/es, es treballaran les seves competències transversals amb l'objectiu que puguin trobar i mantenir un lloc de treball.

Els i les joves interessats/des en participar-hi es poden preinscriure al enllaç "Preinscripció Singulars" que hi ha al final d'aquesta pàgina.

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil”.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord